Side / Om oss

Lyrikkforlaget utgir samtidslyrikk og prosa av både debutanter og etablerte forfattere.

Ordet «lyrikk» kommer fra det greske ordet «lyre», som er et musikkinstrument. I antikken ble sangbar lyrikk framført til lyrespill. Knytningen til sang, dans og musikk har vært fremtredende i tusenvis av år. Det var først på 1900-tallet at «boklyrikken» slo gjennom.

Et kjennetegn ved lyrisk diktning er at en lyrisk tekst gjerne er konsentrert om øyeblikket. Det finnes en slags «røst» i diktet som gir uttrykk for en stemning eller øyeblikksopplevelse. William Hazlitt sa det treffende: «Poesi er alt som er verdt å huske i livet.»

Et dikt vil ofte si mye med få ord. Og her er vi ved kjernen i det Lyrikkforlaget driver med: Vi utgir diktbøker av flinke poeter for folk flest. «Poesi uten kjærlighet … er en umulighet», sa Thomas Carlyle. Det er en sannhet med modifikasjoner. Lyrikkforlaget publiserer dikt om de store spørsmålene, som for eksempel livet, døden og kjærligheten, men også hverdagsbetraktninger satt i en humoristisk ramme.

Lyrikkforlaget utgir et tyvetalls titler hvert år. Konseptet muliggjør utgivelse av selv "smale" skjønnlitterære verk. Forlag og forfatter samarbeider tett både om den litterære og den markedsføringsmessige delen av bokutgivelsen. Dermed oppnår man høy kvalitet over sluttproduktet, samtidig som opplaget justeres i takt med hva man kan forvente å selge.

 

LYRIKKFORLAGET
Boks 112
4395 HOMMERSÅK

Tlf. 51 96 12 40

Fax. 51 96 12 51